Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@06:00:24 GMT

مردم از نحوه صحیح مصرف آگاهی ندارند

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۱۲۹۳

مردم از نحوه صحیح مصرف آگاهی ندارند

حجت‌الاسلام امیررضا وطن‌خواه در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: برای جلوگیری از اسراف ابتدا باید درستی یا نادرستی الگوی مصرف برای مردم بیان شود تا در پرتو آگاهی حاصل از آن، از مردم انتظار درست مصرف کردن را داشته باشیم. بسیاری از مردم گمان می‌کنند که الگوی مصرفشان درست است و به دنبال اصلاح آن نیستند، آنها ممکن است در طول زمان غذایی را مصرف کنند، ولی زمانی که بیمار می‌شوند، به دستور پزشک خوراک خود را اصلاح می‌کنند و چون می‌دانند خوردن بعضی از غذاها در زمان بیماری ضرر دارد، آن را مصرف نمی‌کنند؛ بنابراین افراد جامعه هنوز از زیان‌های اسراف آگاهی ندارند و شاید الگوی صحیح مصرف را نیز نمی‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از جمله راه‌های نهادینه شدن الگوی صحیح مصرف را توجه به آموزه‌های دو سوره تکاثر و کوثر دانست و افزود: اگرچه نام این دو سوره نشان‌دهنده کثرت است، ولی معنای متفاوتی با یکدیگر دارند، کوثر به معنای خیر فراوان و تکاثر به معنای زیاده‌طلبی است. خداوند در سوره تکاثر برای آنکه انسان‌ها درست مصرف کردن را آموخته و اهل تکاثر و اسراف نباشند، می‌فرماید:«ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعيمِ؛ آن‌گاه در آن روز از نعمت‌ها شما را باز می‌پرسند».
این استاد حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: خداوند در سوره تکاثر بعد از صحبت درباره مرگ، برزخ و قیامت، به مصرف صحیح نعمت‌ها اشاره کرده و می‌فرماید: اعمال همه انسان‌ها در قیامت حسابرسی می‌شود، بنابراین ابتدا باید حسابرسی به اعمال و معاد، در درجه دوم، احوالات برزخ و سپس وقایع روز قیامت برای مردم تبیین شود. خداوند در سوره تکاثر وقتی می‌خواهد انسان را نسبت به مصرف بیهوده و تفاخر و زیاده‌طلبی هشدار دهد، در سه مرحله به آن اشاره کرده و در انتها به جای اینکه بگوید اهل مصرف‌گرایی نباشید، می‌گوید شما را در استفاده از نعمت‌ها بازخواست می‌کنیم.
حجت‌الاسلام وطن‌خواه اضافه کرد: شخصی از امام رضا(ع) پرسید که منظور از بازخواست از نعمت‌ها چیست؟ آیا خداوند از طعام، آب و مسافرت از ما سؤال می‌پرسد؟ امام(ع) فرمودند: شما خداوند را بخیل می‌پندارید که وقتی نعمتی را به شما عطا می‌کند، از آن سؤال بپرسد، این حسابرسی از یک انسان بعید است چه برسد به خداوند. شخص پرسید: پس منظور از آن چیست؟ امام رضا(ع) پاسخ دادند: منظور حسابرسی درباره زیاده‌روی در استفاده از نعمت‌ها است.
وی با بیان اینکه اسراف در قرآن معانی وسیع و متعددی دارد، گفت: مثلا خداوند در آیه 33 سوره اسراء از اولیای دم می‌خواهد که در قصاص کردن اسراف نکنند، «وَ لا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتي‏ حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ کانَ مَنْصُوراً؛ و کسی را که خداوند خونش را حرام شمرده، نکشید، جز به حق و آن کس که مظلوم کشته شده، برای ولیش سلطه (و حق قصاص) قرار دادیم، ولی در قتل اسراف نکند، چرا که او مورد حمایت است». یا در آیه 53 سوره زمر، ارتکاب گناه را اسراف دانسته و می‌فرماید:«قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلي‏ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ؛ ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‌اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را می‌آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است»؛ بنابراین بد مصرف کردن تنها یک جنبه از اسراف محسوب می‌شود.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر هر ایرانی روزانه یک دانه برنج دور بریزد، به هشتاد میلیون دانه برنج می‌رسد، هر ده دانه برنج سالم یک گرم وزن دارد که در مجموع، هشت تن برنج جمع‌آوری می‌شود و این تعداد، غذای پنجاه و شش هزار نفر است، ولی مردم از این مسئله آگاهی ندارند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان اسراف اصلاح الگوی مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۱۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند

نورمحمد علیپور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد درباره روز و مقام معلم افزود: روز معلم یکی از روز های بسیار مهم در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شهادت استاد مرتضی مطهری در روز ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸، این روز به عنوان روز معلم نامگذاری شد.

علیپور افزود: معلمین از جمله اقشار پرتلاش، زحمت کش و وفادار به نظام اسلامی هستند که تقدیر و تجلیل از آنها نباید مختص هفته معلم باشد. جوانان و دانشجویان به‌ عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند. آموزگاران باید در عمل، کردار و گفتار الگوی دانش آموزان باشند.

وی خاطرنشان کرد: اولین معلم خدا است. معلمی از این جهت مهم و حائز اهمیت است که شغل انبیاء و خدای تبارک و تعالی است.

وی با اشاره به آیه «وَعَلَّمَ ءَادَمَ ٱلۡأَسۡمَآءَ کُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمۡ عَلَی ٱلۡمَلَـٰٓئِکَةِ فَقَالَ أَنۢبِـُٔونِی بِأَسۡمَآءِ هَـٰٓؤُلَآءِ إِن کُنتُمۡ صَٰدِقِینَ» (بقره/ ۳۱) گفت: پروردگار عالم، دانش و معرفت را از لحاظ شرافت و ارزش در اوج همه مراتب و مقامات قرار داده و بر آدم ابوالبشر منت نهاده است. انسان نیاز به رشد و تکامل دارد و این وظیفه برعهده معلمین است. چرا که معلمین انسان‌های پاک، برجسته، سالم و متدین به مسائل دینی هستند.

خبرنگار: آسیه طاهرمنش

انتهای خبر/

کد خبر: 1229071 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • غیرمسلمانان به کشتار مردم غزه اعتراض کرده اند ولی خبری از اعتراض در بلاد اسلامی نیست
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • خیزش دنیا علیه اسرائیل نتیجه افشاگری های جبهه حق است
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند